23948sdkhjf

Ny ringby rundt om København?

Med ”Byvision Ringbyen” vil Realdania og ti kommuner i Region Hovedstaden skabe en bæredygtig ringby, der kan inspirere byer verden over.
Med planerne om at etablere en letbane ved Ring 3 i hovedstadsområdet er en lang række arealer nu bragt i spil som led i fremtidens byudvikling.

Ti kommuner og fonden Realdania er derfor gået sammen om at udarbejde en ambitiøs og langsigtet vision, som peger fremad ved at have fokus på ’det grønne’, det sociale og det mangfoldige i moderne byer.

Målet er at skabe et attraktivt, bæredygtigt by-bælte fra Lundtofte i nord via Lyngby, Gladsaxe, Herlev og Glostrup til Ishøj, Brøndby og Avedøre Holme i syd. En ringby, der har en kommende letbane som trafikal rygrad.

Internationale eksperter håndplukket til arbejdet
Der er afsat ca. 4,7 mio. kroner til arbejdet med visionen, som forventes klar i sensommeren 2010.

Realdania har i den forbindelse nedsat et tværfagligt, internationalt team af førende byplanlæggere, arkitekter, ingeniører, strategiudviklere og researchere.

Arkitektfirmaet BIG - Bjarke Ingels Group er sammen med arkitekt og byplankonsulent Tom Nielsen tovholder for visionsarbejdet, som også tæller Red Associates og Arup.

Der overvejes desuden et samarbejde med Dong Energy, der som central interessent vil kunne fokusere på, hvordan man løser Ringbyens kommende energiudfordringer.

”Big Bets”
Teamets arbejde følger to spor. Det første er en omfattende kortlægning af moderne urbanitet verden over, baseret på et større statistisk materiale.

Kortlægningen skal give bud på såkaldte "Big Bets". Det dækker over de overordnede temaer, som moderne byer og forstæder står over for. Det andet spor er selve formuleringen af Byvision Ringbyen.

Ifølge Flemming Borreskov, direktør i Realdania, vil det kommende arbejde med Ringbyen kunne sætte dagsordenen for en stor del af hovedstadens byudvikling de kommende 30 år:

- Hvis vi vil skabe bæredygtige byer, skal de kollektive trafikstrukturer opgraderes og potentialet i forstæderne skal udnyttes til at rumme en stor del af fremtidens byudvikling. Ringby-projektet kan efter min mening være et svar på at skabe et nyt betydende og strukturerende "by-bånd" for hele hovedstadsområdet, vurderer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094