23948sdkhjf

AB Søpassagen bliver ’grønt’ forbillede

Andelsboligforeningen med 88 boliger på Østerbro i København er blevet den første CO2-neutrale andelsboligforening i landet.
Kort inden klimatopmødet i København nåede AB Søpassagen sit mål om at blive CO2-neutral, og foreningen er den første andelsboligforening i Danmark til at opnå denne status.

Strategien i foreningens målrettede og ambitiøse miljøhandlingsplan, ”Model Søpassagen”, har været at høste de ’lavthængende frugter’ i form af umiddelbare besparelser og ændret adfærd.

Udskiftning af toiletter og vandhaner
I den indledende fase har foreningen fokuseret på at opnå hurtige og målbare resultater i den godt 100 år gamle ejendom.

Det er bl.a. sket ved installation af lysfølere, sparepærer, tætningslister og udskiftning af varmeanlægspumpe. Desuden er de eksisterende højskylstoiletter blevet udskiftet til fordel for vand- og CO2-besparende armaturer.

- Med disse aktiviteter, kombineret med opsætning af solpaneler på taget og installation af trykstyret elpumpe til centralvarmen, har vi, på trods af ejendommens alder, reduceret CO2- udslippet med 20 %, fortæller bestyrelsesmedlem Andreas Nygaard Madsen.

De resterende 80 % er indtil nu opnået ved køb af CO2-kvoter, som er kasseret. I løbet af de kommende år skal investeringer i vindmøller, solceller, varmeisolerende vinduer og regnvandsopsamling bidrage til de resterende CO2-besparelser, så AB Søpassagen ikke længere behøver at opkøbe CO2-kvoter for at opretholde CO2-neutraliteten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109