23948sdkhjf

Statens Museum for Kunst skal moderniseres

En donation på 27,5 mio. kroner – den største i museets historie – baner vej for en gennemgribende renovering af det 7.500 m² store område foran museets indgang.
Gennem etablering af et tidssvarende, grønt og urbant område vil Statens Museum for Kunst nu indlede arbejdet på at skabe et nyt museumskvarter i København.

Pengene til projektet kommer fra Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde, som dermed imødekommer et stort ønske om at reetablere museet som en markant og integreret del af det omkringliggende byrum.

Fra unødig forhindring til urbant rum
I dag anvendes det 7.500 m² store areal kun i beskedent omfang til rekreative formål, og brugerundersøgelser viser, at museets gæster opfatter haven som en unødig forhindring

Ved at omdanne området til et urbant rum med grønne arealer er det museets ambition at skabe et nyt socialt og rekreativt område i København med masser af liv.

Pladsen vil desuden danne afsæt for forskellige aktiviteter fra museets side, ligesom en udendørs café er på tegnebrættet.

Inspiration fra storbyer
Projektet skal samtidig ses som et vigtigt greb i de overordnede bestræbelser på at skabe et markant museumskvarter i denne del af København.

Med Kongens Have som en samlende akse er det tanken at skabe større synergier, som det er lykkedes i byer som Berlin, New York, Washington og Wien.

- Det passer fint ind i hele den fornyelse af området omkring Nørreport, som er på vej og kan være med til at løfte området til et museumskvarter, hvilket har stor betydning for København som turistattraktion og for københavnerne, ligesom det er sket i Berlin og New York, siger overborgmester Frank Jensen.

Arkitektkonkurrence på vej
Inden for den nærmeste fremtid nedsættes en styregruppe, som forventes at udskrive en arkitektkonkurrence i efteråret 2010 eller foråret 2011.

Projektet skal godkendes af Københavns Kommune, og det vil blive tænkt sammen med kommunens eksisterende planer for ændringer af byens infrastruktur, byfornyelse af området omkring Nørreport Station og en ny havnetunnel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109