23948sdkhjf

NCC kritiserer udbudsmateriale fra DI

Koncernen har sendt en skriftlig klage til DI i forbindelse med planlægningen af den 1 mia. kroner dyre ombygning af Industriens Hus. NCC har nu trukket sig fra kapløbet.
I forbindelse med den forestående udbygning af Industriens Hus på Rådhuspladsen i København er seks virksomheder blevet indbudt til at byde på opgaven.

De seks er MT Højgaard, Pihl & Søn, NCC, Sjælsø Gruppen, Brødrene A.& B. Andersen samt Hoffmann.

Sidstnævnte har allerede takket nej, og nu trækker NCC sig også ud af kapløbet. Det skyldes et udbudsmateriale, som efter NCC’s opfattelse er utilstrækkeligt, og entreprenøren har nu sendt en skriftlig klage til DI.

- Vores henvendelse skyldes, at vi ærgrer os over, at vi ikke har haft en reel mulighed for at byde på opgaven. Efter vores opfattelse har NCC netop de kompetencer, der kræves til denne type opgaver, så vi er kede af denne udvikling, siger kommunikationschef Margrethe Lyngs Mortensen til dagbladet Børsen.

Ifølge NCC handler det blandt andet om, at proceduren omkring bedømmelsen ikke er tilstrækkeligt gennemsigtig, at DI fraskriver sig ansvaret for udbudsmaterialet samt at udbuddet ikke rummer nogen form for betaling for projekteringsarbejdet.

Desuden mener NCC ikke, at der har været tilstrækkeligt med tid til at regne på opgaven – et forhold som også fik Hoffmann til at droppe at byde på opgaven:

- Vi fik tre uger hen over jul og nytår til at regne på opgaven, og vi regnede på flere andre opgaver i samme periode. Derfor besluttede vi ikke at gå videre med Industriens Hus. Det er rimelig grotesk, at DI har planlagt dette byggeri i flere år, mens vi får tre uger, og bliver nødt til at smide alt hvad vi har i hænderne for at kunne give tilbud, siger administrerende direktør Torben Bjørk.

Ifølge Børsen bakker Dansk Byggeri op om kritikken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125