23948sdkhjf

Rekord mange bygge-konkurser i 2009

Med i alt 1.057 steg antallet af konkurser sidste år med 45 % i forhold til 2008. Det er det største antal konkurser på et enkelt år nogensinde.
I december måned måtte 95 bygge- og anlægsvirksomheder dreje nøglen, hvilket bragte det samlede antal konkurser i branchen op på 1.057 i 2009.

Der er tale om en stigning på godt 45 % i forhold til 2008, og 2009 repræsenterer samtidig det højeste antal konkurser, der nogensinde har været i bygge- og anlægsbranchen.

- Det understreger kun de hårde tider som bygge- og anlægsbranchen – og resten af erhvervslivet – oplever i øjeblikket, siger økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.

Lille lyspunkt
Trods den triste rekord bød december 2009 samtidig på et lille lyspunkt. Der var nemlig færre konkurser her end i december året forinden:

- I december 2009 var der rent faktisk én konkurs mindre end i december 2008. Selvom man ikke skal lægge alverden i det, så er det alligevel første gang i 21 måneder at udviklingen er vendt i forhold til ét år tidligere. Det var en negativ rekord, som vi havde set frem til at bryde, siger Andreas Fernstrøm.

Selvom antallet af konkurser ikke falder markant i øjeblikket, forventer Dansk Byggeri dog alligevel, at kurven vil falde i 2010:

- Der er allerede sket en markant tilpasning af antallet af virksomheder, og selv om tilpasningen fortsætter, vil det formentlig ikke ske i samme tempo. Samtidig sætter vi vores lid til, at kommunerne udnytter kommuneaftalen fra i sommer, hvor de fik mulighed for at øge investeringerne i 2010 markant i forhold til 2009, slutter Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112