23948sdkhjf

Analyse: Byggeri for 42 milliarder er udskudt

En ny undersøgelse fra CRM-Byggefakta viser, at 40 % af alle byggeprojekter med planlagt byggestart i perioden september 2009-august 2010 er blevet udskudt.
I perioden fra september 2009 til august 2010 er der i Danmark planlagte byggeprojekter for i alt 107,5 mia. kroner.

En ny analyse fra CRM-Byggefakta viser imidlertid, at 40 % af projekterne - svarende til 42,4 mia. kroner - er blevet udskudt. CRM-Byggefakta oplyser, at 32 % af disse pt. er ret usikre som følge af kreditkrisen. De øvrige er sat på standby som følge af konkurser eller administrative problemer.

Jens S. Johansen, administrerende direktør hos Byggefakta, erkender, at der er tale om en stor volumen, men han påpeger, at tallene også kan tolkes positivt:

- Tallene udtrykker en usikkerhed omkring, hvornår projekterne kommer i gang, men byggesagerne er ikke annulleret. De kan måske komme i gang igen 12 eller 24 måneder senere end planlagt. Mange projekter er kommet temmelig langt, og vi vil se, at der kommer et boom i byggeriet, så snart tingene vender igen, siger han til dagbladet Børsen.

Inden for boligbyggeri topper Region Syddanmark listen over udskudte byggerier med 26 %, mens hovedstadsområdet ligger på 20 %. Med 7 % er Nordjylland den region med færrest udskudte boligprojekter. Også på erhvervsområdet ligger Region Syddanmark og Region Hovedstaden i top med henholdsvis 30 % og 26 % udskudte projekter.

Flere end 2.000 byggeprojekter ligger til grund for CRM-Byggefaktas analyse.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11