23948sdkhjf

Vand fra MgO-plader driver ned ad væggene

Byggeskadefonden har modtaget første skadesanmeldelse på grund af MgO-plader. 16 mio. kroner koster renovering

Vandet driver ned ad væggen i Fyns Almennyttige Boligselskabs afdeling 5 Munkebo, Skovparken Kerteminde.

Den direkte årsag til vandskaden er ifølge boligselskab inspektør for teknisk afdeling, Klaus R. Truelsen, de berygtede MgO-plader.

Nu er skaderne så voldsomme, at boligselskabet har indsendt en skadesanmeldelse, som er den første af slagsen til Byggeskadefonden.

Det skriver bladet Boligen, som udgives af Boligelskabernes Landsforening.

- Sagen kommer til at tage noget tid. Nu ligger den hos Byggeskadefonden, og når de er enige med entreprenøren om de økonomiske forhold, som kommer udskiftningen og renoveringen i udbud, hvor to eller tre firmaer kommer til at byde ind på at lave det, siger, Klaus R. Truelsen, der er inspektør for teknisk afdeling i Fyns Almennyttige Boligselskab til Boligen.

Uacceptable boligforhold

Det er Byggeskadefonden selv, der har anbefalet boligselskabet at sende en skadesanmeldelse ind.

Det skriver fagbladet Boligen i sit kommende nummer.

Skaderne, som MgO-pladerne har skabt, er på i alt på 110 huse. Her er pladerne er anvendt i tagrum og facader, hvor fugten nu driver ned igennem loftet og trænger videre ned i boligen hos beboerne.

Hos Byggeskadefonden bekræfter man, at man har taget sagen op.

- Vi har vurderet, at det ikke er acceptabelt, at der driver fugt ned ad væggene og ud på gulvene i boligerne. Ud af alle de sager, som vi overvåger, er dette den eneste, hvor vi har vurderet, at fugt fra MgO-pladerne medfører uacceptable forhold i boligerne, og at MgO-pladerne snarest skal skiftes ud. Vi synes, at det skal stoppes, siger Ole Bønnelycke, sekretariatschef i Byggeskadefonden, til Boligen.

Vil ikke oplyse om entreprenør

MgO-pladerne blev monteret under en renovering i 2014. Ifølge Klaus R. Truelsen fra Fyns Almennyttige Boligselskabs var det et tilfælde, at man under etårs-eftersynet af renoveringen opdagede, at der stod MgO-plader på følgesedlen fra entreprenøren.

Dermed var der benyttet et andet produkt, end det som boligselskabet havde foreskrevet.

- Det er dybt tragisk, at MgO-pladerne over hovedet kom på markedet, men nu er de blevet brugt, og så er det med at få det bedste ud af det. Vi vil ikke oplyse navnet på entreprenøren. De har været meget imødekommende og kede af det. De laver andet arbejde for os og ønsker ikke at miste os som kunde, siger Klaus R. Truelsen og fortsætter:

- De gik med til at lave en såkaldt suspensionsaftale af den treårige forældelse af entreprenørens ansvar over for boligselskabet. Hvis der kommer noget negativt ud, kan det skade alle parter og vi risikerer, at sagsbehandlingen går i hårdknude.

Prisen for den samlede renovering af bebyggelsen er 16 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172