23948sdkhjf

Bjarke Ingels vinder stor opgave i Kina

Det danske arkitektfirma skal designe et banebrydende lavenergi-højhus på 96.000 m2 for Shenzhen Energy Company i den kinesiske Guangdong-provins.
Bjarke Ingels Group kunne fejre sejren i endnu en international arkitektkonkurrence, da den københavnske tegnestue forleden fik til opgave at designe et nyt hovedkvarter til Shenzhen Energy Company i Guangdong, Kina.

Højhus-projektet, der er udviklet i samarbejde med solcellefirmaet Transsolar og rådgivere fra Arup, bliver 200 meter højt og bygger på avancerede energieffektive teknologier:

- Shenzhen International Energy Mansion skal være den første af sin art til at kombinere højhusets klassiske fordele, med eksterne elementer som sol, dagslys, luftfugtighed og vind - for at skabe maksimal komfort og kvalitet for bygningens brugere. Højhuset vil fremstå som en hårfin mutation af den klassiske skyskraber - en naturlig evolution frem for den desperate revolution, siger partner Bjarke Ingels.

Facaden er udformet efter origamiprincippet, hvilket skaber en struktur med delvist åbne og lukkede dele. Bygningens lukninger danner en højisoleret facade, som samtidig blokerer for direkte sollys. Udvendigt vil de lukkede dele bestå af solpaneler, som forsyner nedkølings- og airconditionfunktionerne inden for med energi.

Direkte sollys bliver bortreflekteret af indvendige paneler uden at kompromittere det naturlige dagslys og udsigten gennem det klare vinduesglas.

Selv med direkte sol fra øst eller vest vil størstedelen af solstrålerne reflekteres væk fra glasset på grund af vinduets flade vinkel. De reflekterede stråler øger desuden effektiviteten af solpanelerne. Kombinationen af minimal passiv solvarme og aktive solpaneler reducerer højhusets energiforbrug med mere end 60 %.

- Udgangspunktet for projektet er en effektiv organisering af etageplanerne, og en facade, som er særligt tilpasset til de lokale vejrforhold. Ved at fokusere på netop facaden kan bygningens bæredygtighed optimeres betydeligt, forklarer projektleder Andreas Klok Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141