23948sdkhjf

Overvældende interesse for Danmarks nye naturhistoriske museum

Flere end 120 forslag fra ind- og udland er sendt ind til den store idékonkurrence, der skal give bud på, hvordan et nyt naturhistorisk museum kan komme til at se ud.
Postbude og kurérfirmaer kom bogstaveligt talt på overarbejde, da de skulle levere de mange forslag til Statens Naturhistoriske Museum.

Store plancher og skrevne forslag fra både danske og internationale arkitekter, kunstnere, designere og studerende er blevet afleveret i en lind strøm til Statens Naturhistorisk Museum:

- Det er overvældende at se de mange kreative og meget spændende forslag, der er kommet ind. At idekonkurrencen ville vække interesse blandt danske arkitekter var måske forventeligt, men at konkurrencen er kommet så bredt ud, at den også har fået international opmærksomhed, er meget positivt! Jeg synes, det tegner rigtig godt for fremtiden og vores planer om at få realiseret et nyt naturhistorisk museum omkring Botanisk Have, siger museumsdirektør Morten Meldgaard.

Idekonkurrencen har en samlet præmiesum på 950.000 kroner, og formålet er at indhente bud på, hvordan man bedst opfører og sammensætter et nyt museum omkring Botanisk Have.

Forude ligger nu en bedømmelsesfase og vinderprojekterne offentliggøres den 28. oktober 2009. De vindende forslag vil blive udstillet på Geologisk Museum, der er en del af Statens Naturhistoriske Museum.

Bag udskrivelsen af idekonkurrencen står Københavns Universitet, Universitets- og Bygningsstyrelsen samt Statens Naturhistoriske Museum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125