23948sdkhjf

Klagesager bremser byggebranchen

Naturklagenævnet kritiseres for sit klagesystem, som trækker sagerne i langdrag og dermed er medvirkende til at bremse byggeriet.
Ifølge Jyllands-Posten bruger Naturklagenævnet ofte op mod et år på at færdigbehandle en klagesag, og det er alt for længe, mener man hos kommunerne. Især i tider med lavkonjunktur:

- De lange tider hindrer den vækst, der er så hårdt brug for her under finanskrisen. Som kommuner vil vi gerne sætte gang i byggeri og udvikling, som kan give arbejdspladser, og det har regeringen også givet penge til. Så virker det ærligt talt barokt, at klagesystemet bremser den ambition, siger Jens Stenbæk, der er formand for teknik- og miljøudvalget i kommunernes forening, KL.

Har brug for flere ressourcer
Jens Stenbæk mener, at behandlingstiden ideelt set højst burde vare tre måneder, og hos Naturklagenævnet erkender man da også, at den lange behandlingstid er et problem:

- Det er komplicerede og vanskelige sager, der ender på vores bord, men når det er sagt, ligger de for længe på hylderne. Vi mangler simpelt hen ressourcer, forklarer formand Lars Busck.

Lovforslag på vej
Regeringen besluttede sidste år at forsøge at sænke ventetiden på afgørelser fra Naturklagenævnet og Miljøankenævnet. Det skal realiseres ved at slå de to instanser sammen i løbet af 2010, og ifølge miljøminister Troels Lund Poulsen kommer det til at gøre en forskel:

- Det skal det. Det er fuldstændig uacceptabelt med så lange sagsbehandlingstider, og vi regner med at få mere ud af mandskabet ved slå nævnene sammen, siger han.

Naturklagenævnet modtager ca. 2.000 klagesager om året. Problemerne med de lange sagsbehandlinger - som i gennemsnit ligger på 190 dage - omfatter både bolig- og erhvervsbyggeri samt etablering af vindmøller og fritidsanlæg.

Kilde: Jyllands-Posten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093