23948sdkhjf

Byggebranchen efterlyser flere midler til spareplan

En række erhvervsorganisationer, herunder Dansk Byggeri og Tekniq, er kritiske over for regeringens planer om at erstatte Elsparefonden med et nyt center for energibesparelser.
Klima- og energiminister Connie Hedegaard vil nedlægge Elsparefonden til fordel for et nyt Center for Energibesparelser.

Planen er at samle Elsparefonden og det nyetablerede "Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger", men ifølge en række af landets erhvervsorganisationer kan forslaget ikke hænge sammen rent økonomisk:

- Regeringen vil optrappe indsatsen for de samme midler, som er til rådighed i dag. Det er ganske enkelt ikke realistisk, siger konsulent Jonas Møller fra Dansk Byggeri, der bakkes op Tekniq-direktør Niels Jørgen Hansen:

- Det er utroværdigt, at man øger opgaven betydeligt for de samme penge. Man burde afsætte en del af de mange millioner, som energiselskaberne i dag får til deres energispareindsats, lyder det fra Tekniq-direktøren, hvis organisation repræsenterer flere end 3.000 tekniske installatører.

Hos Dansk Byggeri ser man endvidere et problem i, at det nye center skal placeres under Energistyrelsen i modsætning til Elsparefonden, der i dag fungerer som en uafhængig organisation:

Vi så gerne, at man lavede en kombineret el- og varmesparefond i stedet for at opsluge Elsparefonden i et offentligt system, der har vist sig utilstrækkeligt til at gennemføre energibesparelser. Her tænker vi bl.a. på energimærkerne, hvor Energistyrelsen har kendt til problemerne i årevis uden at rette op på dem, siger Jonas Møller.

Det nye center skal drives for de 97 mio. kroner, som i dag går til Elsparefonden, samt 20 mio. kroner, som er bevilget til Videnscenteret over de kommende tre år.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109