23948sdkhjf

Skypumpe kan føre til strammere bygningskrav

Mandagens skypumpe over Aalborg får nu Statens Byggeforskningsinstitut til at overveje, om det er nødvendigt at stramme kravene til carporte og andre småhuse.
I mandags oplevede et boligkvarter i det østlige Aalborg naturens kræfter på nærmeste hold, da en skypumpe rev carporte op af deres fundament og anrettede skader på andet lettere byggeri.

Hændelsen får nu Statens Byggeinstitut (SBi) til at se nærmere på anvisningerne for opførelse af såkaldte småhuse. De anvisninger, som akutelt er gældende, er udarbejdet i slutningen af halvfemserne:

- Vi skal til at opdatere vores anvisninger, for det, der kaldes småhuse, så vi kan overveje at tage erfaringerne fra skypumpen ind i den forbindelse, siger seniorforsker Ernst Jan de Place Hansen til Ingeniøren.

Hos Erhvervs- og Byggestyrelsen har man dog ingen aktuelle planer om at stramme de lovmæssige krav på området. Ifølge Ingeniøren vedkender styrelsen dog, at der på sigt kan blive behov for skærpelser, som kan tage højde for såkaldt ekstremt vejr.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125