23948sdkhjf

Vilhelm Lauritzen skal tegne erhvervscenter

Ud af oprindeligt 26 interesserede arkitekter blev det Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der løb af med sejren i konkurrencen om det kommende Flintholm Business Center på Frederiksberg.
Efter en fem måneder lang proces har NCC Property Development A/S og Frederiksberg Kommune valgt Vilhelm Lauritzen Arkitekter som vinder af konkurrencen om at tegne Flintholm Business Center.

Centret, der får Flintholm Station som nærmeste nabo, rummer op til 7.500 kvm butikker og 16.000 kvm kontorer samt underjordisk parkering. Der bliver direkte adgang til centrets dagligvarebutikker fra perronniveau.

26 arkitekter meldte sig oprindeligt som interesserede i at deltage i konkurrencen. I processen blev tallet skåret ned til først ni, siden fem og endelig til tre. Derfor er der allerede arbejdet meget indgående med projektet, der kommer til at opfylde EU´s krav til en Green Building.

- Først og fremmest er det en enorm interessant arkitektonisk udfordring at skulle udforme den bygning, der i kraft af sin unikke beliggenhed vil komme til at fungere som ”porten” til Frederiksbergs nye bydel ved Flintholm Station - Revykvarteret. Det stod os tidligt klart, at NCC og Frederiksberg Kommune med udskrivelsen af denne konkurrence har sat overliggeren højt. Det er ligeledes tydeligt for os, at Frederiksberg Kommune har haft et højt ambitionsniveau for den arkitektoniske og bymæssige kvalitet i den nye bydel, siger arkitekt og partner Thomas West Jensen.

Byggeriet forventes påbegyndt ultimo 2009. Åbningen af centret finder sted primo 2011, mens indflytning i kontorlejemålene er planlagt til medio 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11