23948sdkhjf

Videncenter klar med anbefalinger til energirigtig renovering

Både håndværkere og boligejere kan få glæde af de 11 energiløsninger, som Videncenter for energibesparelser i bygninger netop har offentliggjort.
Renovering kan ske på mange måder. Men for at sikre, at det sker på den mest energioptimale måde er det nye nationale Videncenter for energibesparelser i bygninger gået i gang med at udarbejde energiløsninger for en række bygningsarbejder.

I første omgang er Videncentret klar med 11 energiløsninger, der først og fremmest indeholder en anbefaling til, hvordan håndværkere og boligejere sikrer et hensigtsmæssigt energiniveau for enkeltkomponenter, fx vinduer, efterisolering eller udskiftning af oliekedel.

- Det er vanskeligt at gennemskue, hvilke energikrav man som håndværker og boligejer skal stille ved renovering – hvad er godt nok? Eksempelvis har det for vinduer været lidt af en jungle, men nu giver vi de uvildige svar til at hjælpe både håndværkere og boligejere med at opnå et godt og fremtidssikret energispareniveau, når nu renoveringsarbejdet alligevel er i gang i boligen, forklarer centerleder Vagn Holk.

Parcelhuset i fokus
De første energiløsninger tager udgangspunkt i 60’er-70’er parcelhuset og er valgt ud fra en kortlægning af, hvilke energirenoveringsprojekter, der er aktuelle i dette byggeri. Parcelhuset er udset til første fokusområdet i Videncentret, fordi der her er et meget stort sparepotentiale.

Løsningerne handler indtil videre om seks efterisoleringsområder (loft, skunk, tagrem, skråvæg/loft til kip, tung og let ydervæg), tre tekniske områder (solvarme, jordvarme og udskiftning af oliekedel) samt udskiftning af vinduer og termoruder. Der kommer flere til, så der i løbet af efteråret vil være et samlet energisparekatalog for parcelhuse.

Ud over at give svar på, hvilket energikrav der bør stilles til de produkter, som vælges, indeholder energiløsningerne også anvisninger til, hvor meget der kan spares i både penge og CO2, og hvordan arbejdet udføres korrekt, herunder hvilke tjekspørgsmål, håndværkeren bør stille.

Bag Videncentret står bl.a. Statens Byggeforskningsinstitut og Teknologisk Institut, og dermed står der anerkendte institutioner inde for den viden, der ligger til grund for løsningerne.

Se alle løsningerne på www.byggeriogenergi.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094