23948sdkhjf

Milliardbyggeri bliver en dårligere forretning end ventet

Boligprojektet ”8-tallet” ser ikke ud til at blive den gyldne investering, som projektudvikler og pengebagmænd havde set frem til.
Med sine 50.000 m2 etagemeter bolig og 10.000 m2 erhverv bliver det 1,1 mia. kroner dyre ”8-tallet” det største boligbyggeri i den københavnske Ørestad, når det står klar til indflytning i 2010.

Projektet, der er tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, ser dog langt fra ud til at blive den lukrative forretning, som projektudvikleren Høpfner og investorerne havde set frem til. Det skriver Jyllandsposten.

Blandt investorerne er investeringsselskabet St. Frederikslund, og her bekræfter direktør Klaus Helmersen, at de svære forhold på boligmarkedet har vendt op og ned på forventningerne til investeringens afkast:

- Nej, 8-tallet forventes ikke at blive en god forretning for St. Frederikslund. Markedet for ejerboliger har været ude for en brat opbremsning, og salg på projektstadiet er helt udelukket. Salg efter opførsel kan kun ske til priser, der er noget anderledes end de priser, der var gældende på markedet, da 8-tallet P/S indgik aftale om køb af byggeretten i 2006, forklarer han i en mail.

Axel Frederiksen, direktør hos Dansk Olie Kompagni, som er 8-tallets anden investor, betegner projektsalgsmarkedet som ”dødt”. Han tror dog på, at projektet kan løbe rundt, hvis man i stedet satser på at leje boligerne ud:

- For os ser det ud til, at vi kan lave en udlejningsforretning, der kan løbe pænt rundt. Når vi ikke sælger, skal vi ikke tænke på at få pengene hjem igen. Vi havde en helt anderledes forventning for godt tre år siden, da vi startede på projektet - og vi har måttet sande, at det ser anderledes ud nu. Men når vi laver vores regnestykker, så er det sorte tal, der står på bundlinjen, siger Axel Frederiksen.

Tilbage i januar gik projektudvikleren Høpfner A/S konkurs og overdrog sin andel til de to øvrige investorer. Det nystartede Høpfner Partners er siden hyret til at stå for byggestyringen.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095