23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Ansvarligt udspil fra regeringen

Næsten halvdelens af Dansk Byggeris medlemmer oplever, at bankerne har strammet kreditvilkårene. Organisationen glæder sig derfor over regeringens planer om oprettelse af en vækstpakke på fem mia. kroner.
Dansk Byggeri har netop foretaget en rundspørge blandt sine medlemmer, der viser, at omkring 40 % oplever, at bankerne har strammet kreditvilkårene væsentligt.

Byggeriets organisation betegner det derfor som ”ansvarligt” og ”tiltrængt”, at regeringen nu foreslår en ny kreditpakke på fem mia. kroner:

- Det er en ansvarlig regering, der nu vil give erhvervslivet en tiltrængt håndsrækning. Vi har i Dansk Byggeri kunnet konstatere, at mange virksomheder, til trods for at de er sunde og veldrevne, havner i en dobbelt kreditklemme, fordi både banker og leverandører har strammet kreditvilkårene langt ud over det rimelige. Derfor hilser vi regeringens initiativ til en kreditpakke velkommen, siger administrerende direktør, Lars Storr-Hansen, og fortsætter:

- Initiativet kommer på et tidspunkt, hvor vi i bygge- og anlægsbranchen har passeret de 600 konkurser - alene i 2009. Vi har en begrundet frygt for, at tallet runder de 1000 inden udgangen af 2009. Derfor har vi set frem til et modtræk fra regeringen, som kunne sætte en stopper for den uheldige udvikling, slutter han.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078