23948sdkhjf

Antallet af konkurser aftog i juli

Juli måned bød på 79 konkurser i byggeriet, og det er færre end i de forgangne måneder. Tallet er dog fortsat højt, og hos Dansk Byggeri peger man på, at udskydelse af moms og A-skat kan være årsag til faldet.
Danmarks Statistik har netop offentliggjort sin opgørelse over konkurser i juli, og heraf fremgår det, at måneden bød på 79 af slagsen i byggeriet.

Det er det laveste antal siden februar, men tallet er dog fortsat så højt, at Dansk Byggeri ikke ændrer på sine samlede forventninger for hele året:

- Det samlede antal konkurser i andre brancher er faldet en smule, og bygge- og anlægsbranchen følger i denne måned tendensen. Trods faldet er niveauet desværre stadig på samme høje niveau, som det har været hele året. Vores forventning er derfor uændret, at vi vil runde de 1.000 konkurser, inden året er omme, siger økonomisk konsulent, Andreas Fernstrøm.

Sammenlignet med juli sidste år ligger det aktuelle tal 16 % højere, og når stigningen ikke har været lige så stor som de foregående måneder i 2009, kan det ifølge Fernstrøm skyldes udskydelse af moms og A-skat.

- Selvom der er en forholdsvis lang udfasning på de udskudte beløb, kan man frygte, at antallet af konkurser stiger, når de udskudte beløb skal betales tilbage. Samtidig skal det bemærkes, at vi stadig ser en stigning i forhold til sidste år, som netop slog rekorden i antal konkurser i bygge- og anlægsbranchen, påpeger han.

Byggeriet har indtil videre oplevet 614 konkurser i 2009. I 2008 var der i alt 722.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093