23948sdkhjf

Færre salg af byggegrunde presser kommunerne

Markant færre danskere end tidligere investerer i byggegrunde, og det kan mærkes i kommunekasserne flere steder i landet.
Salget af nyudstykkede byggegrunde går langsomt for tiden, og det giver slunkne kommunekasser flere steder i landet:

- For de kommuner, der har kittet økonomien sammen med salg af byggegrunde, er udviklingen alvorlig. Især kommuner, der tidligere har været karakteriseret ved at være vækstkommuner, kan få det svært, vurderer afdelingschef i KL, Jens Bjørn Christiansen, over for dagbladet Børsen.

Blandt de såkaldte vækstkommuner er Syddjurs Kommune, og her har salget af byggegrunde i 2009 været minimalt. Faktisk er det ikke lykkes kommunen at sælge noget som helst:

- 2007 var et helt forrygende år for salg af byggegrunde, så gik det lidt nedad hen over 2008, og i år har vi ikke solgt en eneste, siger Steen Daugaard, der er teamleder i kommunen.

Han oplyser, at man pt. ligger inde med 40-50 salgsaktuelle grunde, og henover efteråret vil det tal vokse med omkring 30. Også i Kolding og Solrød har kommunerne problemer med at afhænde byggeklare parcelhusgrunde.

I Kolding er der således for øjeblikket 113 grunde til salg, mens 48 nyligt byggemodnede grunde i Solrød Kommune ikke kan afsættes trods prisnedsættelser på op til 15 %:

- Vi har endnu ikke solgt én eneste grund. Der har løbende været interesse fra både enkeltpersoner og firmaer men altså ingen afsluttede handler, oplyser afdelingsleder Steen Danielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094