23948sdkhjf

Modelprogram for autismeboliger på tegnebrættet

Institutionen Sofiefonden vil sammen med Landsforeningen Autisme og Realdania forbedre grundlaget for at bygge nye boliger til ældre med autisme.
Den selvejende institution Sofiefonden er gået sammen med Landsforeningen Autisme og Realdania for at udarbejde af et modelprogram for opførelse af nye boliger til ældre med autisme.

- Årsagerne til autisme kender vi endnu ikke, men vi ved, at ældre mennesker med autisme har brug for en kvalificeret og sammenhængende pædagogik og omsorg hele livet. Vi ser frem til udarbejdelsen af modelprogrammet, der kan danne grundlag for både ombygning og nybygning af en række konkrete byggerier i Danmark, siger Thomas Holm, bestyrelsesformand i Sofiefonden.

Det kommende modelprogram skal derfor vise, hvordan de fysiske rammer kan give det optimale udgangspunkt for boliger til ældre med autisme.

- Det er vigtigt at skabe viden om, hvordan de fysiske rammer kan spille sammen og understøtte de specifikke behov hos denne målgruppe. Vi vil derfor udvikle et modelprogram, som kan bruges til inspiration og planlægning af fremtidige projekter for etablering af ældreboliger for mennesker med autisme, siger projektleder Marianne Kofoed, Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14