23948sdkhjf

Politikere vil fremskynde sygehusbyggeri

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti lægger op til, at der skal sættes turbo på de planlagte investeringer i landets sygehuse.
Over de næste 10 år er der afsat 40 mia. kroner til at modernisere og bygge nyt i det danske sygehusvæsen.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil dog nu arbejde på, at en del af investeringerne fremrykkes til 2010, således den stigende ledighed i byggeriet kan bekæmpes:

- Det er bare om at komme i gang, for regionerne har allerede grønt lys til at tage fat på de 25 milliarder kroner fra kvalitetsfonden nu. Rent praktisk og tidsmæssigt vil disse penge alligevel blive fordelt over en årrække, og der mangler også stadig nogle godkendelser, men det er ren proces. Skulle der være noget, der kan køre i højere gear, er vi klar til at se på det i finanslovsforhandlingerne, siger Venstres finansordfører, Tina Nedergaard, til Børsen.

Ifølge Bent Hansen, formand for Danske Regioner, er sagen dog knap så enkel:

- Alle projekter skal gennem en godkendelsesprocedure, og her er der ikke sluppet ét eneste projekt igennem endnu. I Region Midtjylland er der i slutningen af april måned sendt projekter ind for trekvart milliard. Vi har ikke hørt et ord endnu. Så det med bare at komme i gang ligger fantastisk tungt og meget bureaukratisk i øjeblikket, forklarer han.

Dansk Byggeri har beregnet, at sygehusinvesteringerne vil skabe 53.000 etårsansættelser over de kommende 10 år.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078