23948sdkhjf

Forening kritiserer kontrol af erhvervsbyggeri

Ifølge en ny rapport opføres halvdelen af Danmarks erhvervsbyggeri i dag i det åbne land, og det vækker bekymring hos Danmarks Naturfredningsforening.
Rapporten ”Nybyggeri i det åbne land 2009” konkluderer, at halvdelen af Danmarks erhvervsbyggeri foregår i det åbne land uden kommunal regulering eller planlægning.

90 % af dette byggeri står landbruget for, og derfor har Danmarks Naturfredningsforening og Kommunernes Landsforening nu sendt et fælles brev til miljøminister Troels Lund Poulsen. Her opfordrer de til, at landbruget fremover underlægges den almindelige kommunale planlægning:

- Vi har gennem de senere år set enorme bygninger skyde op i landskaberne, grimme skæmmende bygninger, der ødelægger glæden ved naturen. Som lovgivningen er i dag kan vi intet gøre ved det, men vi kan gøre ministeren opmærksom på problemet, så han kan handle, siger Nina Larsen Saarnak, der er plankoordinator i Danmarks Naturfredningsforening.

Industribyggeri er underlagt planloven, men landbruget er som den eneste industri fritaget fra lokalplan og kommuneplanlægning.

Den nye rapport ”Nybyggeri i det åbne land 2009” er udarbejdet af Aalborg Universitet. Læs den spm pdf-fil her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094