23948sdkhjf

Internationalt svømmestadion foran indvielse

Bellahøj Friluftsbad i København er skiftet ud med et nyt, topmoderne svømmestadion til 225 mio. kroner. Anlægget, der er tegnet af Arkitema, indvies den 10. august.
Såvel elite- som motionssvømmere i København kan se frem til markant forbedrede faciliteter, når kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev indvier det nye Bellahøj Svømmestadion den 10. august:

- Vores nye smukke anlæg her på Bellahøj er et stort svømmetag frem mod visionen om, at københavnerne skal tilbydes flere moderne, tidssvarende idrætsanlæg, efter at der i alt for mange år ikke er investeret nok på kultur- og fritidsområdet, siger Pia Allerslev.

Bellahøj Svømmestadion er det første indendørs anlæg i København med internationale mål i form af et 50-meter svømmebassin med otte baner, et 25-meter udspringsbassin med 1-, 3- og 5-meter vippe og et lidt mindre undervisningsbassin.

Endvidere er der opført tribune med 1.200 tilskuerpladser samt omklædnings- klub-, trænings-, ankomst- cafe-, personale-, service- og teknikfaciliteter. To udendørs bassiner er bevaret fra det gamle friluftsbad. Disse åbner dog først til næste sommer.

Bag projektet står Arkitema, som vandt arkitektkonkurrencen tilbage i 2005.

Illustration: Arkitema
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156