23948sdkhjf

Sygehusmilliarder kan løfte byggesektoren

Danmark står foran at nybygge og renovere sygehuse for omkring 40 mia. kroner, og Dansk Byggeri forventer, at projekterne kan skabe flere end 5.000 nye job i de kommende 10 år.
Nye beregninger fra Dansk Byggeri anslår, at de 40 mia. kroner, som regeringen og regionerne har afsat til sygehusbyggeri, vil skabe 5.300 permanente stillinger eller 53.000 etårsansættelser i perioden 2009-2018.

Heraf vil godt 3.000 være i de såkaldt udførende byggevirksomheder, og det politiske initiativ på sygehusområdet kan således være med til at løfte byggeriet ud af sin aktuelle krise:

- Investeringerne i sygehuse kommer på et rigtig godt tidspunkt. Maskiner står stille, og folkene sidder og venter. Der er masser af ledig kapacitet, og det gode er, at sygehusbyggerierne vil tilgodese alt fra malermesteren til de store entreprenører fordelt over hele landet, siger specialkonsulent i Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen, til dagbladet Børsen.

Han vurderer, at der vil gå op til to år, før entreprenører og håndværkere for alvor kan se en effekt af sygehusmilliarderne, fordi planlægningsfasen først skal afsluttes. De første store opgaver kommer i udbud i forbindelse med det 6,35 mia. kroner dyre universitetshospital i Skejby til næste forår, men også i Odense, Viborg og Slagelse er nye sygehusprojekter relativt langt fremme.

Blandt de entreprenører, som har stort fokus på sygehusområdet, er NCC. Virksomheden har således lagt en specifik strategi for netop sygehusbyggerier:

- Vi følger sygehus for sygehus ganske tæt og vil byde på både stort og småt. Vores vurdering er, at de samlede investeringer bliver betydeligt større end de 40 mia., som foreløbigt er i spil. Hvor meget det kan kompensere for nedgangen inden for andre opgaver, er for tidligt at afgøre, siger sektionsdirektør Hans Blinkilde, der betegner markedspotentialet som ” overordentligt interessant”.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157