23948sdkhjf

MT Højgaard skal bygge bro i Vietnam

Den danske entreprenørkoncern har indgået kontrakt om at opføre en ny sekssporet vejbro i det nordlige Vietnam. Den kabelophængte skråstagsbro skal stå færdig i 2011.
MT Højgaard har netop skrevet kontrakt om at opføre en kabelophængt skråstagsbro i det nordlige Vietnam, nærmere betegnet i kystbyen Haiphong, der ligger 100 km uden for Hanoi.

Skråstagsbroen hedder "Rao II" og bliver i alt 240 meter lang og 25,5 meter bred. Ifølge selskabet kommer broen i sin udførelse til at minde om den danske Farøbroen.

Projektet er del af en større udbygning af hele den vietnamesiske infrastruktur, som skal understøtte landets kraftige vækst gennem de senere år. Udover fire vejbaner udstyres broen med et fortov i hver retning samt en særlig vejbane til knallerter.

Arbejdet på broen vil i vid udstrækning blive udført af MT Højgaard selv. Funderingsarbejdet skal dog udføres af et lokalt funderingsfirma, IDC, som har erfaring med fundering af broer fra tilsvarende opgaver i regionen. Kontrakten med IDC er den største underentreprise på projektet.

Den nye, sekssporede bro er designet af det finske rådgivende firma Finnroad, og projektet er finansieret af den finske regering, hvorfor der i den forbindelse er krav om et vist indhold af finske leverancer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109