23948sdkhjf

Banegårdstorv skal op i europæisk elite

Trafikken foran Århus Banegård skal dæmpes, der skal skabes ’øer’ – og så skal cykelparkeringen væk.
Stadsarkitekt Gøsta Knudsen ser store muligheder i Banegårdspladsen i Århus, og nu skal potentialet forløses:

- Selve pladsens form og den bebyggelse, der omkranser, er af meget høj standard. Det er noget af det fineste, vi har i Århus. Det er virkelig noget, der matcher en europæisk storby, siger hun til Århus Stiftstidende.

Gøsta Knudsen påpeger, at pladsen lige nu er meget funktionsopdelt, og målet er at få skabt en større arkitektonisk, æstetisk sammenhæng. Udfordringen bliver at gøre dette uden at gå på kompromis med trafikkens sikkerhed og effektivitet.

Cyklerne skal væk
Et af pladsens største udfordringer er parkerede cykler i hobetal. Det første projekt bliver derfor at finde en løsning på den problematik:

- Der er masser af liv. Stationen pumper hele tiden en hel masse mennesker ud på pladsen foran. Uden de parkerede cykler har vi gode muligheder for at bruge pladsen på en ny måde. Det er jeg helt sikker på, vi kan, slutter Gøsta Knudsen.

DSB, der ejer en stor del af bygningerne, ønsker at udleje sine lokaler i gadeplan, og sammen med kommunen skal trafikoperatøren efter sommerferien arbejde videre med planerne.

Kilde: Århus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125