23948sdkhjf

By & Havn: Positiv egenkapital i løbet af fem år

Trods aktuelle problemer som følge af faldende grundpriser regner det offentligt ejede udviklingsselskab med fremgang i de kommende år.
Torsdag bragte vi her på Building Supply en artikel om, at udviklingsselskabet By & Havn har tabt næsten en milliard kroner på blot to år.

De primære årsager til den negative udvikling er faldende grundværdier og høje lånerenter, men selskabet afviser nu eventuelle konkursspekulationer.

Således fastslår økonomidirektør Michael Soetmann, at han forventer en positiv egenkapital i løbet af få år – vel at mærke uden pengetilførsel fra ejerne; Staten og Københavns Kommune:

- By & Havn er et konjunkturfølsomt selskab, der naturligvis også er ramt af krisen på ejendomsmarkedet. Salget af grunde er lige nu gået i stå – og det er der ikke noget mærkeligt i. Kriser varer ikke evigt, og heldigvis agerer selskabet på den lange bane, siger økonomidirektøren og fortsætter:

- Efterspørgslen efter ejendomme vil variere fra år til år, og derfor må By & Havns resultater og værdiskabelse vurderes i et længere tidsperspektiv. Der er et stort udviklingspotentiale inden for arealudvikling, fastslår han.

By & Havn står blandt andet for udviklingen af Ørestad, hvor selskabet pr. 1. januar 2009 havde solgt cirka 1,5 millioner etagemeter byggeret. Cirka 20 % af det solgte areal er færdiggjort, og der er pt. 12 byggerier under opførelse.


Læs mere:
Avis: Pengene fosser ud af By & Havn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094