23948sdkhjf

Lille fremgang i byggeriets forventninger

Der er fortsat langt til tidligere tiders optimisme, men byggeriets aktører ser dog en smule mere positivt på tilværelsen, end de gjorde i maj. Murerne er klart den faggruppe, der tror mest på fremtiden.
Byggeriets forventninger ligger forsat på et lavt niveau, men den seneste konjunkturindikator fra Danmarks Statistik viser, at det trods alt går i den rigtige retning.

Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder samt en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Tallet ligger på -41 i juni mod -43 i maj og -15 for præcis et år siden. Sidst der var positive tal, var i begyndelsen af 2008.

Vurderingen af ordrebeholdningen er steget fra -56 i maj til -54 i juni, mens de samlede forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder steg fra -32 til -29. Forventningerne til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation er negative i næsten alle byggeriets brancher.

De mest positive er generelt murerne, mens tømrerne er dem, som er mest negative med hensyn til såvel beskæftigelse som omsætning. Når det kommer til tilbudspriser ved licitation er det til gengæld elinstallatørerne samt bygge- og anlægsvirksomhederne, der er de største pessimister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094