23948sdkhjf

Arkitekturens helbredende effekt i hospitaler

Et forskerhold fra Aalborg Universitet (AAU) har det seneste år set nærmere på forholdet mellem patienter, pårørende samt personale på den ene side og arkitektur og design i sygehusbyggeri på den anden.
Målet med undersøgelsen ”Helende Arkitektur” har været at udvikle nogle redskaber, som kan forbedre fremtidens sygehusbyggeri. Resultaterne præsenteres den 16. juni i Regionernes Hus, og samtidig offentliggøres undersøgelsen på Danske Regioners webside www.godtsygehusbyggeri.dk .

- I disse års kraftige igangsætning af nybyggeri af hospitaler i Danmark er der en stigende efterspørgsel af videnskabeligt baseret viden, der befordrer optimale rammer for patienternes og personalets velfærd. Rapporten omfatter resultaterne fra en et-års forskningsproces, hvor formålet har været at skabe et værktøj, som kan medvirke til at kvalificere arkitektoniske beslutninger i fremtidens hospitalsbyggeri, siger Michael Mullins, leder af Institut for Arkitektur & Design ved AAU.

Han fortæller, at det undervejs i processen er belyst, hvordan faktorer i de rumlige omgivelser som lys, farver, lyd, bevægelse, luft og materialer indvirker på patient, pårørende og personale i sundhedsvæsenet.

Som led i præsentationen har Danske Regioner endvidere inviteret professor Roger S. Ulrich fra Texas Universitet til at holde et oplæg om videnbaseret arkitektur og design i sygehusbyggeri.

Roger S. Ulrich var med til at introducere begrebet ’Evidence Based Design’, og han har blandt andet påvist de fysiske omgivelsers betydning for patientsikkerhed, behandlingsresultat og effektivitet i artiklen ”The Role of the Physical Environment in the Hospital of the 21st Century: A Once-in a-Lifetime Opportunity”.

Kilde: Aalborg Universitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094