23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder stort projekt i Helsingborg

Schønherr Landskab og Adept Arkitekter har vundet planlægningskonkurrencen H+, der omfatter udvikling af et 100 hektar stort område i svenske Helsingborg.
I en indbudt konkurrence med deltagelse af fem internationale konsortier løb Schønherr Landskab og Adept Arkitekter forleden med sejren og kan nu se frem til at stå bag udviklingen af et 100 hektar stort område i Helsingborg.

De danske arkitekters projekt går under betegnelsen ”Den Tolerante By” og var ifølge juryen ”det mest omfattende og afbalancerede forslag til løsninger af konkurrencens mange udfordringer”.

Projektet udgør en rammeplan med præcise intentioner og retningslinjer, og visionen er at lade byen vokse frem i H+ området gennem en fleksibel og lærende planlægningsproces.

Udgangspunktet er Helsingborgs særlige kvaliteter, landskabet, vandet, historien samt byens nuværende velfungerende aktiviteter:

- Automekanikeren, skaterne, designerne og de hemmelige elskere har også hjemme i Den tolerante by, hvor lav husleje, små værksteder, en handel uden regning og eksperimenterende genbrug af bygninger nogle steder, danner vækstområder og flossede miljøer, siger Martin Krogh fra Adept.

Strukturplanen indbefatter et fikseret link mellem Helsingborg og Helsingør, men det er dog ikke en forudsætning for projektet.

De øvrige deltagere i konkurrencen var: White arkitekter AB (Sverige), KCAP Arkitekter & Planlæggere (Holland), Space Group (Norge) og Foster + Partnes (UK).

Kilde: Schønherr Landskab / Adept Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078