23948sdkhjf

Fokus på fremtidens arkitektur

Louisianas store sommerudstilling stiller skarpt på de arkitektoniske nybrud, der sker når man bygger bæredygtigt.
Fremtidens arkitektur er grøn!

Sådan lyder i hvert fald budskabet fra kunstmuseet Louisiana, der i fredags tog hul på sin store sommerudstilling om bæredygtig arkitektur.

Udgangspunktet er at give et bud på, hvad man kan gøre for at løse klimaproblemer gennem arkitekturen. Dermed er dommedagsprofetierne gemt godt af vejen. I stedet udfordres vanetænkningen og de traditionelle rammer for, hvordan vi forstår et hus:

- Måske ændrer husets materialer sig efter årstiden, man bygger af genbrugsglas fra vinflasker eller bygger huse, der nedbryder sig selv. Hvis arkitekturen skal være bæredygtig fra mindste skrue til taget på en skyskraber, er det ikke muligt at reproducere en bestemt stil og brede den ud over hele verden ligesom modernismens hvide kuber og kvadratiske rum gjorde det, skriver Louisiana om udstillingen.

Udstillingen - der kan ses frem til 29. september - viser såvel jordnære som mere avancerede projekter, der tilsammen indfrier samfundets humane og teknologiske visioner. Den er opdelt i tre sektioner; Byen, Klima samt Komfort & Stofskifte.

Kilde: Louisiana

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078