23948sdkhjf

Boligselskaber trodser lovkrav om energieftersyn

Inden 1. juli skal landets boligforeninger have foretaget omfattende energieftersyn af deres i alt 550.000 boliger. ”Spild af penge”, lyder det fra Boligselskabernes Landsforening (BL), der ikke længere vil være med.
Ifølge loven skal boligselskaberne hvert femte år foretage energieftersyn, som i alt koster selskaberne et beløb i størrelsesordenen 100-150 mio. kroner.

Ifølge Bent Madsen - vicedirektør hos BL - er effekten af disse eftersyn dog yderst tvivlsom:

- De penge kan vi bruge langt mere effektivt. Vi vil ikke længere være med i en ordning, som, vi finder, er stort set spild af penge. Ifølge reglerne skal de lovpligtige eftersyn foretages hvert femte år, uanset hvad, siger han til epn.dk og uddyber:

- Det betyder fx, at en energikonsulent i dag kan vurdere, at vinduer i en bygning med fordel kan udskiftes om måske 12 år. Fem år senere besigtiger han igen den samme bygning og konstaterer, at udskiftningen skal ske om syv år. Og fem år senere kan han så i sin rapport vurdere, at vinduerne skal udskiftes om to år, lyder kritikken.

Bent Madsen foreslår i stedet, at proceduren for for energieftersyn får en mere fleksibel form:

- I stedet så vi hellere langt mere individuelle energieftersyn kombineret med en garantiordning i Landsbyggefonden, der holde selskaberne og dermed lejerne skadesløse, hvis omkostningerne til energiforbedringer ikke lever forventningerne, lyder det.

Kilde: Epn.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11