23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Tilskud skal gå til klima- og energiprojekter

Formand Lars Storr-Hansen deltager i dag i et møde hos Det Økonomiske Råd. Her vil han fremføre et forslag om, at offentlige investeringer i byggeriet skal tilrettelægges, således de bidrager til at reducere CO2-udslippet.
Det Økonomiske Råds formandskab har anbefalet en finanspolitisk lempelse i 2010 på 15 mia. kroner i form af fremrykning af offentlige istandsættelses- og anlægsopgaver eller tilskud til private investeringer.

Anbefalingen bygger på en prognose, der fastslår, at beskæftigelsen ved bygge- og anlægsvirksomhed i 2010 vil ligge cirka 12,5 % under niveauet i 2007. Rådet får nu opbakning fra Dansk Byggeri, som påpeger vigtigheden i at holde fastholde byggeriets kompetencer:

- Problemet er, at den stigende ledighed vil føre til stigende strukturel ledighed, fordi de langtidsledige gradvist vil miste kompetencer, så de vil få sværere ved at opnå arbejde igen. Derfor er der god grund til at lempe finanspolitikken i 2010, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Organisationen har særligt fokus på miljømæssige investeringer, og Lars Storr-Hansen vil på et møde i dag i Det Økonomiske Råd fremføre en anbefaling om at kanalisere en del af investeringerne til den private sektor via tilskud, som skal tilrettelægges således, at investeringerne bidrager til at reducere CO2-udslippet:

- Det er en vigtig pointe. Der er en række klima- og energitiltag, som ud fra en samfundsøkonomisk synsvinkel er både rentable og perspektivrige, men som endnu ikke er privatøkonomisk rentable for den enkelte bygningsejer, fastslår Lars Storr-Hansen.

Det er især kloakområdet, som både trænger til at blive renoveret; blandt andet på baggrund af udsigterne til kraftigere nedbør i de kommende år.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094