23948sdkhjf

Arkitektfirmaer dyster om byfornyelse

Fredericia Kommune og Realdania har netop indbudt tre firmaer til en arkitektkonkurrence med det formål at istandsætte og forny Fredericias smukke, gamle rådhusplads foran Meldahls Rådhus.
Bülows Plads i Fredericia er i dag en ret nedslidt ankomstplads til midtbyen, der primært bruges til parkering.

Med en netop udskrevet arkitektkonkurrence ønsker Fredericia Kommune at få arkitektfirmaernes bud på, hvordan man kan omdanne pladsen, så den bliver mere harmonisk og får en mere tydelig reference til den fælles historie med rådhuset.

- Retableringen af pladsen sker i helt naturlig forlængelse af restaureringen af Meldahls rådhus. Det fredede rådhus vil komme til at fremstå genforenet med pladsen og med fornyet værdighed i det historiske byrum, bl.a. i kraft af at p-pladserne foran rådhuset kommer væk og ikke mindst ved de særlige lejligheder, hvor muligheden for at friholde hele pladsen for parkering vil blive benyttet, siger projektleder Karen Skou, Realdania.

Respekt for stedets historie
Realdanias datterselskab, Realea, stod i 2004 bag en gennemgribende restaurering af Meldahls Rådhus, som i dag fremstår smukt i sin oprindelige stil. På samme måde skal renoveringen af Bülows Plads udføres med respekt for stedets historie.

Den historiske belægning på p-pladsen, som består af knoldebrosten, skal genanvendes i projektet. I dag er den meget ujævn på grund af bilernes kørsel, så stenene skal tages op og lægges på et fastere underlag. Samtidig skal der laves plane gangflader, så pladsen bliver tilgængelig for både gangbesværede, kørestolsbrugere, barnevogne og højhælede sko.

I konkurrencen indgår også udfordringen i at udvikle et nyt fortov til Vendersgade, som på længere sigt kan anvendes som prototype i Fredericias bymidte inden for voldene. Det nye fortov skal formidle overgangen fra byens gågadenet til Bülows Plads og være med til at skabe sammenhæng i den indre by.
De tre indbudte arkitektfirmaer har deadline til september, hvorefter dommerkomitéen vil tage stilling til, hvilket projekt, der skal realiseres. Projektet realiseres med 5 mio. kroner i støtte fra Realdania.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078