23948sdkhjf

MT Højgaard: Et godt resultat

Hos den danske entreprenørkoncern er man meget tilfredse med udviklingen i årets første kvartal, der endte med et overskud på 83 mio. kroner - en fremgang på 5 mio. i forhold til 2008.
Trods et fald i omsætningen fra 2,5 til 2,1 mia. kroner lykkedes det MT Højgaard at øge indtjeningen i årets første tre måneder.

Før skat lyder overskuddet på 83 mio. kroner, hvilket er 5 mio. højere end sidste år, og ledelsen kan endvidere glæde sig over, at ordreindgangen for perioden er 484 mio. kroner højere end sidste år.

I alt er der indhentet ordrer for 2,3 mia. i perioden, mens den samlede ordrebeholdning udgjorde pr. 31. marts 9,668 mia. kroner mod 10,025 mia. sidste år.

- Det opnåede resultat er en følge af vores klare prioritering af lønsomhed forud for vækst. Som andre virksomheder ønsker vi selvfølgelig vækst og stigende omsætning, men lønsomheden kommer altid i første række. I et forsigtigt og tilbageholdende marked er det særligt vigtigt for vores kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere, at vi kan lægge tal på bordet, som viser god soliditet og likviditet, siger koncerndirektør Kristian May.

Udviklingen i årets første kvartal har ikke givet anledning til at justere forventningerne til hele regnskabsåret, som således fortsat lyder på en resultatgrad på 2-3 % og en omsætning på 10 mia. kroner.

Prognosen bygger på forventninger om fortsat faldende aktiviteter i byggeriet. Til gengæld venter man høj aktivitet på renoveringsområdet samt en stabil udvikling i anlægssektoren og på de udenlandske markeder.

MT Højgaard beskæftiger omkring 5.000 medarbejdere og er ejet af Højgaard Holding (54 %) samt Monberg & Thorsen (46 %).

Kilde: MT Højgaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143