23948sdkhjf

Ambitiøs udvidelse fremtidssikrer kunstmuseum

Færchfonden financierer op mod 20 mio. kroner i en omfattende modernisering og udbygning af Holstebro Kunstmuseum, som dermed får kapacitet og faciliteter til at byde ind på de største og mest spændende udstillinger i provinsen.
Holstebro Kunstmuseum skal moderniseres og udvides med en helt ny fløj på knap 1.200 m2 i to plan.

Bag projektet står arkitekt Hanne Kjærholm i samarbejde med Søren Andersen Arkitekter A/S. Det var også 79-årige Kjærholm, der stod bag den seneste udbygning af museet i 1981.

- Det nye byggeri er karakteriseret af afvekslende udstillingssale, spændende rumlige forløb og en høj grad af fleksibilitet. En af de største kvaliteter ved Hanne Kjærholms arkitektoniske udtryk er, at det på én gang er monumentalt og intimt, siger museumsdirektør Folke Kjems.

Byggeriet er disponeret omkring en åben gård med flere adgangsveje. Der bliver blandt andet en stor, højloftet udstillingssal og en række andre udstillingsrum samt opholdsrum for publikum.

Adgangen til museet gøres handicap-venlig, og som en del af moderniseringen forbedres belysningen markant. Også sikkerhedssystemerne opgraderes, så museet kan huse de mest kostbare kunstværker. Alt sammen med bøgeskoven lige uden for.

Byggeriet er netop udbudt i licitation, og første spadestik forventes taget den 14. august 2009.

Kilde: Holstebro Kunstmuseum

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08