23948sdkhjf

Lej en chef til halv pris

Nordjyske virksomheder har det seneste år haft mulighed for at få økonomisk hjælp til at hyre krisehjælp udefra. Det har 56 indtil videre valgt at benytte sig af.
Siden juni 2008 har virksomhederne i Nordjylland haft et tilbud om at få økonomisk støtte til at hyre ekstern hjælp til at løse interne problemer.

Ordningen kaldes "chef til leje" og administreres af Væksthus Nordjylland, som indtil videre har hjulpet 56 virksomheder.

- Interessen har været rigtig god, og behovet er indlysende. Mange danske virksomheder er startet af for eksempel håndværksmestre, som er gode til deres håndværk og har en god ide. Når virksomheden vokser, mangler man lige pludselig de kompetencer, der skal til, og det er dét, chef til lejeordningen er så god til. Man kan få hjælp af en ekspert til lige akkurat det, man ikke er god til, siger virksomhedskonsulent Bjarne Brodersen til Nordjyske.

De eksterne eksperter har fungeret som sparringspartnere på områder som administration, eksport, virksomhedsstrategi og produktionsoptimering, og processen er ganske enkel:

- Man hyrer en konsulent ind i et aftalt antal timer og til en aftalt opgave, og når den er udført, er han ude igen. Ansøgningsproceduren og administrationen er ultralet, forklarer Bjarne Brodersen, som dog erkender, at opgaven ofte kan tage lidt længere tid end beregnet:

- Mange gange er virksomhederne ikke helt sikre på, hvad de har brug for. Man starter måske med et ønske om produktionsoptimering, men finder henad vejen ud af, at det i virkeligheden er de administrative systemer, der er årsagen til problemerne i produktionen. Derfor går der normalt lidt længere tid, før man kan gå i gang, lyder det.

Nordjyske virksomheder de eneste, der pt. har tilbud om en chef til leje. Tidligere har ordningen været anvendt i Region Midtjylland, men her er midlerne brugt op.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093