Hjælpende hånd til byggeriets digitale udfordringer
Byggebranchens overgang til digitale løsninger er forbundet med udfordringer på alle niveauer. Via en konference i dag satser Teknologisk Institut imidlertid på at rydde nogle af besværlighederne af vejen.
Med konferencen ”Digital kultur i virksomheden - ledelsesmæssige udfordringer ved implementering af Det Digitale Byggeri” forsøger Teknologisk Institut nu at give branchen mulighed for at udveksle tanker, idéer og erfaringer om de nye teknologiske muligheder og integrationen af disse i virksomhederne.
Der sættes fokus på alle tre niveauer i virksomheden, og ifølge Asbjørn Levring - konsulent på Teknologisk Institut og koordinator i Byggeriets Match - er det netop vigtigt at fokusere på alle tre niveauer for at få en optimal implementeringsproces.
- Ved at forene implementering af ny teknologi og virksomhedens menneskelige ressourcer på alle tre niveauer, tror jeg, at, vi kan vi skabe et fælles grundlag for en succesfuld implementering og forankring af de digitale værktøjer, siger han.
Digitalisering skaber forandring
Konferencen sætter også fokus på de forandringsprocesser i virksomheden, der er uundgåelige ved digitalisering af byggeriet. Et af de spørgsmål der søges svar på er, hvordan man kan skabe et godt miljø for forandring og forbedring i virksomheden i forbindelse med overgangen til DDB?
- Jeg er overbevist om, at det er essentielt, at alle dele af virksomheden bidrager til at skabe det optimale miljø – det er ikke nok, at et enkelt eller to af niveauerne spiller med, hele virksomheden skal inddrages i processen, hvis det her skal lykkes, siger Asbjørn Levring og supplerer:
- Derfor ser vi gerne, at der deltager nøglepersoner fra både det strategiske, det taktiske og det operationelle niveau i virksomheden. Ved at få en dialog sat i gang mellem alle niveauer, kan vi skabe en solid fælles værktøjskasse og dermed et solidt fundament for implementeringen.
Inspiration og workshops
Konferencens indhold består af inspirationsoplæg om blandt andet forandringsledelse, udfordringer og perspektiver samt innovation og læring. Derudover vil der være workshops, hvor deltagerne kan bidrage med egne erfaringer og input samt videndele med de andre deltagere.
- Det er i fællesskab vi bliver klogere – videndeling kan hjælpe os alle til at blive dygtigere til at implementere DDB og til at forankre brugen af de digitale værktøjer i virksomhedens kultur. Rom blev ikke bygget på én dag og af én mand – det tager tid og energi at skabe forandring, men hvis vi arbejder sammen i branchen, så tror jeg virkelig, vi kan nå langt, slutter Asbjørn Levring.
Kilde: Teknologisk Institut