23948sdkhjf

Byggeriets krise tørlægger uddannelsesfond

Byggebranchen sender ansatte på skolebænken som aldrig før, og derfor er Byggeriets Udviklingsfond nu kommet i pengenød.
Den økonomiske krise har fået byggevirksomhederne til at efteruddanne sine medarbejdere i en sådan grad, at Byggeriets Udviklingsfond ikke har flere penge at uddele.

Derfor lukkes der nu for udbetalinger frem til september:

- Mange virksomheder har gjort akkurat, som vi har opfordret dem til, nemlig benyttet nedgangen i bygge- og anlægsaktiviteten til at opkvalificere og efteruddanne medarbejderne. Det kan vi kun være tilfredse med. Men det er selvfølgelig ikke positivt, at indbetalingerne slet ikke kan holde trit med udbetalingerne. Derfor har vi besluttet at lukke for udbetalingerne midlertidigt, siger formand John Larsen til 3F’s hjemmeside.

De kommende fire måneder skal fonden analysere den hidtidige anvendelse og finde frem til en model, der kan sikre, at man ikke kommer i en lignende situation i fremtiden.

Byggeriets Udviklingsfond er et resultat af overenskomstforhandlingerne i 2007 mellem byggefagforbundene og Dansk Byggeri. Fonden har til formål at yde tilskud til bygningsarbejdernes efter- og videreuddannelse.

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.346