23948sdkhjf

Underleverandør hæver ambitionerne

Via indkøb af nye skæremaskiner kan Nordisk Granit Import arbejde både hurtigere og bedre end hidtil, og det skal omverdenen have at vide. Salgsteamet skal nu ud at sparke endnu flere døre ind hos arkitekter og køkkenfirmaer.
Hos Nordisk Granit Import har man brugt årets første måneder til at indkøre en fuldautomatisk kantsliber og en cnc-styret fræsemaskine i produktionen.

Der er tale om en investering i størrelsesordenen 1,2-1,3 mio. kroner, som med ét slag øger virksomhedens konkurrenceevne markant. Sælger Leif Pedersen forklarer, at ordrerne nu kan ekspederes væsentligt hurtigere, og samtidig er det blevet muligt at give stenene en bedre og langt mere ensartet finish.

De nye maskiner giver desuden Nordisk Granit Import mulighed for fremover at udføre de mest avancerede projekter i eget hus. Da virksomheden sidste år leverede belægning til gågaden i Løgstør, måtte man ty til kinesiske samarbejdspartnere for at få den avancerede overfladefræsning udført.

Sådanne opgaver kan nu klares på skæreriet i Ringkøbing, og det er et af de budskaber, som skal formidles til omverdenen:

- Vi skal være langt mere synlige ude hos køkkenfirmaer og arkitekterne. Vi skal ud at fortælle, at vi kan udføre mere specialiserede opgaver end mange andre. Vi har en ’stenhuggerviden’ og er ikke, som folk er flest. Det skal vi udnytte, fastslår Leif Pedersen.

Personlige relationer er vejen frem
Den forestående markedsoffensiv skal dog ikke bæres frem af avancerede annoncekampagner eller lignende tiltag. Den slags duer nemlig ikke i det vestjyske:

- Vi bor i Vestjylland, og herude handler det om at se folk i øjnene. Relationer er vejen frem, og derfor skal vi skal vi starte bilen op og køre ud for at sparke nogle flere døre ind, lyder opskriften fra Leif Pedersen.

Travhesten Tarok og tonsvis af belægning
Som mange andre steder har afmatningen i byggeriet i en længere periode sat en dæmper på aktivitetsniveauet hos Nordisk Granit Import. Ifølge Leif Pedersen skyldes det først og fremmest, at virksomhedens ydelser er relativt omkostningstunge:

- Vore produkter ligger i den tungere ende rent økonomisk, og derfor er de blevet skåret væk, når der har været problemer med at få byggeprojekternes budgetter til at gå op, siger han.

Det er dog igen så småt begyndt at gå den rigtige vej, og trods finanskrisen har Nordisk Granit Import været involveret i flere spændende projekter på det seneste. Udover ordren fra Løgstør har granitspecialisten leveret 8.000 tons gågadebelægning til Skive samt 11 store kompasstjerner og to skulpturer til byens rundkørsler. Sidstnævnte blev udført i samarbejde med designvirksomheden Jakob Jensen.

Endvidere har Nordisk Granit Import stået bag produktionen af en vandkunst i anledning af 750-året for Lemvig by, og inden længe kan virksomheden opstille en tro kopi af travhesten Tarok – i naturlig størrelse med både rytter og sulky.

Om Nordisk Granit Import
Virksomheden er etableret i 1994 og beskæftiger i dag 23 medarbejdere. Aktiviteterne omfatter både engrossalg til stenhuggerier i ind- og udland, detailsalg af blandt andet håndvaske, bordplader og fliser samt alle former for belægning til projektopgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094