23948sdkhjf

Eksperter i genanvendelse af bevaringsværdige ejendomme

I Kare øst for Randers Fjord kaster Randersegnens Boligforening sig nu for tredje gang over restaurering og omdannelse af en firelænget gård til almene boliger, fælleslokaler til landsbyen og faciliteter til enmandsvirksomheder.
Ved Randers Fjord har man nærmest gjort genanvendelse af bevaringsværdige gårdejendomme til et speciale.

Restaureringen af stærkt den forfaldne bindingsværksgård, Karbygaard, er det tredje projekt i rækken og gennemføres i samarbejde mellem Foreningen til bevarelse af Karbygaard, arkitektfirmaet Exners Tegnestue A/S, Norddjurs Kommune samt Realdania.

Tanken er at omdanne Karbygaard til boligformål og offentlige faciliteter, som skal styrke det lille samfund både socialt, kulturelt og erhvervsmæssigt.

Tre af gårdens længer bliver indrettet til almene boliger, mens østlængen - der ligger strategisk placeret ud mod byens plads - indrettes med fælleshus og fælleskontorer. Haveområdet omkring Karbygaard bevarer sin karakter af fællesjord, hvor alle i landsbyen har adgang.

Arkitektfirmaet Exners Tegnestue A/S har udviklet idéforslaget til omdannelsen, der har en samlet projektøkonomi på knap 15,6 mio. kroner.

- Vores ønske er at fastholde det positive i det gamle landsbysamfund, nemlig en tradition, hvor generationerne bor tæt sammen, hvor man holder hånden under hinanden og samtidig giver plads til forskellighed. Forudsætningen for det gode landsbyliv er en forankring i historien og en åbenhed overfor fremtiden, siger Inger-Lise Maarup, der er formand for Foreningen til bevarelse af Karbygaard.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078