23948sdkhjf

Voldsom nedgang i boligbyggeriet

Der er påbegyndt væsentligt færre byggerier i årets første kvartal sammenlignet med 2008. Det er især nedgang i opførelsen af enfamiliehuse, der er årsag til udviklingen.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det samlede påbegyndte etageareal i dansk byggeri er faldet med 17 % i første kvartal af 2009 i forhold til året før.

Mens erhvervsbyggeriet stort set er uændret, har årets første tre måneder budt på en nedgang på hele 38 % i påbegyndelsen af beboelsesbygninger, som dermed er den primære årsag til faldet i det samlede påbegyndte byggeri.

Antallet af påbegyndte enfamiliehuse er faldet med 45 %, mens etagebyggeriet er steget med 8 %. Erhvervsbyggeriet er gået en smule tilbage og ligger 2 % under første kvartal 2008.

Danmarks Statistik peger dog på, at opgørelsen skal tages med forbehold, eftersom data-grundlaget er usikkert på grund af forsinkede indberetninger til Bygnings- og Boligregisteret (BBR).

- Det er meget vanskeligt at korrigere for denne forsinkelse, fordi forsinkelsesmønsteret til stadighed ændres – især ved ændringer i niveauet for byggeaktiviteten, lyder det.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093