23948sdkhjf

Grøn entreprenør ud med rekordoverskud

Med et 2008-resultat på 12,8 mio. kroner satte HHM A/S regnskabsrekord, og den nordsjællandske entreprenør satser på yderligere vækst via lavenergibyggeri såvel til erhvervs- som boligmarkedet.
Trods svære markedsvilkår i byggeriet kunne Hillerød-entreprenøren HHM forleden præsentere sit hidtil bedste økonomiske resultat.
Resultatet for 2008 blev et overskud på 12,8 mio. kroner før skat ud af en omsætning på 323 mio. kroner, hvilket er en fordobling siden 2004. Samtidig kan virksomheden glæde sig over at være fri for rentebærende gæld:

- Vi er et rent entreprenørfirma. Vi bygger for andre, og vi ligger derfor ikke inde med usolgte grunde eller huse. Vi har derfor ingen tung finansiel byrde at slæbe rundt på, siger direktør Svend Pedersen.

HHM har i løbet af 2008 færdiggjort en række sygehus-, skole- og erhvervsbyggerier i det nordsjællandske område. Flere offentlige nybygninger og renoveringer er allerede i gang - blandt andet opførelsen af landets første energirigtige erhvervsbyggeri.

Der er her tale om en børneinstitution i lavenergiklasse 1, som er første skud på stammen i en ny strategi med fokus på lavenergibyggeri inden for såvel erhvervsbyggeri som boliger. Samtidig er HHM de senere år gået fra at have boligbyggeri som omdrejningspunkt til at satse på erhverv. Denne del fylder i dag 80 %:

- Vi vil fortsat udvikle den del af forretningen, der er målrettet erhvervsbyggerierne. Vi har gode erfaringer samtidig med, at vi selv har alle de håndværksmæssige kompetencer i medarbejderstaben, siger Svend Pedersen.

Direktøren ser lyst på fremtiden, selv om han ikke forventer, at de seneste fire års eksplosive vækst i omsætningen fortsætter i 2009. Han kalder det for et ”overgangsår” med en omsætning, der ventes at blive 10-20 % mindre end i 2008.

Kilde: HHM A/S

Læs mere om: HHM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094