23948sdkhjf

Århusiansk milliardprojekt mangler 700 mio.

Finansieringen af den 1,5 mia. kroner dyre Marselistunnel er langt fra på plads. Det skal en EU-ansøgning nu blandt andet forsøge at råde bod på.
Da projektet for Marselistunnelen og udvidelsen af Åhavevej i Århus blev indledt, bevilligede EU 31 mio. kroner til en forundersøgelse. Dette giver Århus Kommune forhåbninger om, at unionen vil skyde i hvert fald nogle af de 382 mio. kroner i projektet, som kommunen i næste måned ansøger om.

Det er tiltrængt, for ifølge Århus Stiftstidende mangler kommunen nemlig omkring 700 mio. af de godt 1,5 mia. kroner, som projektet ventes at løbe op i.

Avisen oplyser endvidere, at kommunen desuden venter at hente et betydeligt beløb via en række såkaldte hjemkaldsklausuler. For omkring 50 år siden besluttede kommunen nemlig, at skøderne på alle solgte byggegrunde kun skulle gælde i 100 år, og ud fra den offentlige ejendomsværdi løber de i alt 330 matrikelnumre op i mere en milliard kroner.

Selvom de 100 år langt fra er gået, har kommunen allerede tjent 97 mio. kroner på den konto. Det skyldes, at de 330 virksomheder, boligforeninger og pensionskasser, som ejer jorden, har mulighed for at købe sig fri af klausulen, og det har de første allerede gjort.

Ifølge Århus Stiftstidende skal der dog yderligere 110 mio. kroner i kassen inden 2015 for at få regnestykket til at gå op, men på grund af finanskrisen er der siden begyndelsen af 2008 ikke hentet en krone.

Det er planlagt, at byggeriet af Marselistunnelen indledes i foråret 2010, men kommunen har en målsætning om først at gå i gang, når finansieringen er på plads.

Kilde: Århus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093