23948sdkhjf

Direktør: Jeg var ved at få kaffen galt i halsen

Ifølge Byggeinformation kan vi forvente en noget højere investering i erhvervsbyggeriet i det kommende år end det beløb på 34,3 mia. kroner, som CRM-Byggefakta offentliggjorde forleden.
Jan Michael Sørensen - administrerende direktør hos Byggeinformation - var efter eget udsagn "ved at få kaffen galt i halsen”, da han i mandags faldt over en omtale af en ny rapport fra CRM-Byggefakta.

Her kunne han læse, at dansk erhvervsliv vil gennemføre 201 byggeprojekter til i alt 34,3 mia. kroner i løbet af de kommende 12 måneder:

- Jeg priste mig lykkelig for ikke at være materiale-leverandør til byggeriet, der skulle ud og slås om at blive leverandør til disse relativt få projekter, siger direktøren.

Ikke meget arbejde til små entreprenører
Jan Michael Sørensen fremhæver, at analysen fra CRM-Byggefakta både omfatter forretninger, kontorbyggerier, industribyggerier og logistikcentre, så med et gennemsnitsbudget på 170 mio. kroner vil der ikke være meget arbejde til de små entreprenører:

- Når man samtidig medtager at analysen også omhandler forretninger - altså også en ny lokal Fakta nede på hjørnet - vil der, ifølge denne analyse, kun blive bygget meget store erhvervsbyggerier det næste år, og mindre entreprenører vil gå en hård fremtid i møde, siger han.

Byggeinformations egen researchafdeling opdaterer mellem 450 og 500 byggeprojekter hver uge, og ifølge Jan Michael Sørensen ser deres tal noget anderledes ud:

- Følger vi den samme definition på erhvervsbyggeri - altså forretninger, kontorbyggerier, industribyggerier og logistikcentre - og kun ser på nybyggeri, har vi indtil videre registreret 612 byggeprojekter til en samlet forventet værdi af 57 mia. kroner med en planlagt byggestart inden for de næste 12 måneder, forklarer han.

Fjerner man det blandede byggeri bestående af projekter med både erhverv og boliger, lyder tallene på 504 projekter til i alt 42 mia. kroner. Af disse projekter befinder de 267 sig pt. i projekteringsfasen.

Renoveringer holder hjulene i gang
Ifølge Jan Michael Sørensen ligger erhvervsbyggeriet i 2009 indtil videre væsentligt under niveauet for 2008 og cirka 10 % lavere end i 2007. Inddrager man både nybyggeri og renoveringsopgaver er konklusionen, at første halvår 2009 vil byde på 894 projekter til 19,261 mia. kroner mod 789 projekter til en værdi af 21,358 mia. kroner året før:

- Her kan man se, at antallet af projekter er stigende i forhold til sidste år, mens den samlede budgetværdi er faldende. Det er udtryk for, at flere mindre nybyggerier, og især renoveringsopgaver, er med til at bære byggesektoren nu i højere grad end de foregående år, hvilket giver flere projekter men lavere omsætning, slutter han.


Læs mere:
Danske virksomheder bygger for milliarder

Kilde: Byggeinformation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078