23948sdkhjf

Ganske få vil være glarmestre

Langt flere elever skal ind på glarmesteruddannelsen de kommende år, hvis branchens behov skal dækkes
En af de mindste faggrupper i bygge- og anlægsbranchen, glarmestrene, kan se tilbage på 2016 som endnu et år, der ikke gav det nødvendige indtag af elever på uddannelsen.

Samlet 30 elever begyndte på glarmesteruddannelsen i 2016, men det er langt fra nok til at dække behovet for faglært arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger.

- Det er nogenlunde status quo sammenlignet med de seneste år, hvor vi gennemsnitligt har optaget lidt over 30 elever om året. Men vi vil gerne have mindst 15 mere, så vi rammer et optagelsesantal på godt 50, siger Poul Henrik Madelung, der er konsulent i arbejdsgiverforeningen Glarmesterlauget, der repræsenterer omkring 230 virksomheder.

Poul Henrik Madelung mener, at det kræver en indsats fra alle aktører i systemet, hvis flere unge skal blive opmærksomme på uddannelsen.

- Virksomhederne kan gøre mere for at fortælle om faget, de spændende opgaver og gode jobmuligheder. Og folkeskolelærerne og uddannelsesvejlederne skal i højere grad gøre eleverne opmærksomme på, at der er andre uddannelser end murer, tømrer og elektriker for dem, der kan lide at bruge hænderne, siger konsulenten, der desuden peger på, at glarmesterfaget - ligesom andre erhvervsuddannelser - lider under det store fokus, der er på at komme på gymnasiet.

Markedsføring under Skills

Glarmesterlauget vil igen i år være til stede ved DM i Skills, som afholdes i Aalborg i slutningen af januar.

Foreningen har deltaget i Skills, siden stævnet første gang blev afholdt i 2011, og i 2015 reklamerede Poul Henrik Madelung med 19 ledige praktikpladser i TV-Avisen. Dog uden synlig effekt på optagelsestallene.

Håber på flere unge

Poul Henrik Madelung håber, at det vil være anderledes denne gang, og arrangementet kan være med til at trække flere unge ind i faget.

- Vi vil have en kontaktliste med 10-20 navngivne virksomheder, som mangler lærlinge, med til arrangementet og håber, at det kan åbne op for samtaler mellem interesserede unge og virksomheder, siger han. Glarmester er blandt de 40 konkurrencefag ved Skills 2017, og fire unge skal konkurrere om førstepladsen.

Glarmester-konsulenten forudser, at behovet for glarmestre bliver endnu større i fremtiden.

- Der er stort set ingen ledighed i øjeblikket, og samtidig er der kommet mere gang i byggeriet, og nogle store årgange nærmer sig tilbagetrækningsalderen, så det er med til at forstærke problemet.

Hos den jyske glarmestermestervirksomhed Svane Glas mærker man problemet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093