23948sdkhjf

Nyt selskab skal bygge hundredvis boliger

Boligfonden DTU og PensionDanmark står bag.

PensionDanmark og Boligfonden DTU vil samarbejde om at bygge og udleje ungdomsboliger til studerende på Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

De første byggeprojekter sættes i gang i løbet af 2017 for at imødekomme den store efterspørgsel på boliger til studerende.

- Behovet for yderligere boliger til det segment vi servicerer, er så stort, at det alene løses gennem nye samarbejdskonstellationer og vi har forsigtigt kommunikeret, at vi skal bruge 1300 nye boliger så hurtigt som muligt. Reelt set er behovet langt større, når vi indkalkulerer boliggarantier i et studieforløb, siger Mikael Hyttel Thomsen, direktør i Boligfonden DTU.

Boligerne bliver udviklet i et fælles selskab, som Boligfonden DTU lejer boligerne af og videreudlejer til de studerende. Boligfonden DTU kommer til at stå for den løbende administration og drift af boligerne, mens PensionDanmark bidrager med byggekompetencer til konceptudvikling og bliver den langsigtede ejer af boligerne.

- Modellen kan også anvendes på andre uddannelsesinstitutioner, og PensionDanmark er åben for at indgå flere af denne type samarbejdsaftaler, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112