23948sdkhjf

Arkitema skal udvide universitet

17.500 kvadratmeter science-byggeri får prominent placering i norske Bergen.
Arkitema har i samarbejde med norske Cubus vundet konkurrencen om at tegne et nyt, ambitiøst forsknings- og uddannelsesbyggeri til universitetet i Bergen.

- Vi er rigtig glade og stolte over at have vundet så prestigefyldt en opgave i Bergen. Universitetet har historisk været en vigtig del af byens udvikling, og dets bygninger er med til at danne de vigtigste og mest symbolladede byrum i Bergen, siger senior partner Per Fischer fra Arkitema i en pressemeddelelse.

Den 17.500 kvadratmeter store bygning vil favne både forskning og erhverv og skal være med til at udfolde et helt nyt byrum i Bergen; ”Science City”. Visionen er at skabe en international portal for innovation inden for energi, klima og teknologi.

Juryen fremhæver, at Arkitema og Cubus’ forslag gør universitetets nye bygning til et naturligt mødested - også for andre end forskere, undervisere og studerende.

- Ved at skabe åbne og gode arealer, både inde og ude, mellem de forskellige sektioner, skabes et levende byggeri med mange træfpunkter. Samtidig skabes der atrier og åbne rum, som også kan benyttes af studerende og andre borgere i Bergen. Det bringer byen, forskningen og universitet sammen, lyder det.

Med i det vindende forslag er etableringen af en gade fra syd, der skal gøre den nye bygning bliver et naturligt pejlemærke for både forskningen og for byen, når den står færdig i 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094