23948sdkhjf

Det skal være nemmere at drive virksomhed

Regeringen vil gøre det enklere og mere overskueligt at drive virksomhed i Danmark. Blandt andet er der udsigt til et opgør med den regel, som i dag tvinger anpartsselskaber til at rejse 125.000 kroner i kapital.
Ingen kapitalkrav i anpartsselskaber og frit valg af ledelsesform.

Det er nogle af de punkter, som Udvalget til Modernisering af Selskabsretten har inddraget i et forslag til en helt ny selskabslov. Udspillet er faldet i god jord hos Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen, som nu vil bringe det til høring i Folketinget:

- Det skal være mere enkelt og overskueligt at drive virksomhed i Danmark. Vi lægger i regeringen op til at modernisere den nye selskabslov, så vi kan tilbyde danske selskaber en væsentlig større fleksibilitet, siger Lene Espersen.

Som loven er i dag, skal anpartsselskaber fremskaffe 125.000 kroner i kapital. Hvis den regel fjernes, vil mindre danske virksomheder få styrket deres konkurrenceevne markant i forhold til andre virksomheder i EU. I stedet lægges der op til en vurdering af, om den rejste kapital er passende i det konkrete tilfælde.

Øvrige væsentlige punkter i forslaget:

Frit valg af ledelsesform . Selskaberne får fremover frihed til at vælge, om de vil organisere sig med en bestyrelse og en direktion, eller om de i stedet for en bestyrelse vil etablere et tilsynsråd, der alene har til opgave at føre tilsyn med direktionen.

Fleksibilitet i reglerne om medarbejderrepræsentation . Som udgangspunkt bevares de gældende og indarbejdede danske regler, men der bliver mulighed for, at ledelsen og medarbejderne i enighed kan fravige hovedparten af disse regler.

Den kommende høringsperiode vil løbe frem til den 5. januar. Herefter ventes lovforslaget at blive fremsat for Folketinget.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11