Intego løser svensk flaskehalsproblem
Omfattende kapacitetsudvidelse gennemført på rekordtid hos kyllingeproducent.
Produktionen er det seneste halve år blevet udvidet med blandt andet nyt pakkeri, forædlingslinje, logistikterminal og gaspit, og det hele er gennemført på rekordtid af et dansk konsortium med Intego som en af de største bidragydere.
- Vi blev i efteråret 2015 kontaktet af NCO Byg, der skulle give et samlet tilbud på en udvidelse af en kyllingeproduktion i Katrineholm i Sverige. Vi var i konkurrence med en svensk leverandør på opgaven, der krævede et stort antal medarbejdere i en kortere periode. Det hele skulle gå meget hurtigt, og vi sprang med, og det skulle hurtigt vise sig at være en god ide, fortæller serviceleder Lars Bærentsen fra Integos hovedafdeling i Aalborg i en pressemeddelelse.
Efter få uger tid fik Lars Bærentsen besked om, at ordren var vundet, og at arbejdet skulle i gang hurtigst muligt. Det danske konsortium havde blandt andet sikret dig opgaven, fordi medarbejderne ville blive udstationeret på stedet, forklarer projektleder Torben Hjorth Hansen fra Scandi Standard:
- Vi havde stor tillid til, at det danske konsortium kunne løse opgaven inden for den aftalte tidsramme. Her var det en fordel, at de danske medarbejdere ville blive udstationeret på stedet, og at de var indstillede på lange arbejdsdage.
Måtte chartre et fly
Første etape blev startetop i november 2015 og skulle stå færdig allerede i januar 2016. Et nyt 1.800 kvadratmeter stort pakkeri og forædlingslinje skulle løse de mest akutte flaskehalse i produktionen.
Det viste sig dog hurtigt, at der var andre flaskehalse i produktionen, når målsætningen var at få mere end 200.000 kyllinger igennem dagligt. Derfor blev det danske konsortium hyret til at bygge en ny logistikterminal på 500 kvadratmeter, en ny indlevering og gaspit. Ifølge Lars Bærentsen var tidsplanen her om muligt endnu strammere:
- Vi skulle blandt andet stå for maskininstallationen i indleveringen, og aftalen blev, at det hele skulle gennemføres henover en weekend for at mindske produktionsstop mest muligt. Her valgte vi at samle 20 af vores montører fra vores enheder rundt omkring i Danmark og flyve dem ind med et chartret fly. Det var både billigere og hurtigere end de gængse transportveje, fortæller han.
Den komplette maskininstallation inklusiv test blev gennemført, og mandag morgen kunne Kronfågel genoptage produktionen. Alt i alt har Intego og det samlede danske konsortium gjort et stort positivt indtryk hos Scandi Standard-koncernen:
- Alt er forløbet efter planen, og selvom det også var både nødvendigt og vores forventning, er vi alligevel imponerede over den præcision og professionalisme, som projekterne er blevet gennemført med. Det har virkelig gjort indtryk heroppe i Sverige, hvor rettidig omhu og planlægning er højt prioriteret, siger Torben Hjorth Hansen.
Tilbage hos Lars Bærentsen og Intego er der da også forhåbning om nye projekter til den nordiske koncern. Selvsamme danske konsortium har netop givet bud på flere andre projekter blandt andet i Stavanger.