23948sdkhjf

Ny bydel med 700 boliger rykker nærmere

Fire arkitektteams er udpeget til at komme med bud på Helsinge Nord.
Vandkunsten, Effekt, Arkitema og SLA står i spidsen for de fire teams, der henover efteråret skal udarbejde forslag til, hvordan en helt ny bydel i Helsinge Nord kan se ud.

Området skal udvikles over en længere årrække og vil med tiden komme til at rumme cirka 700 boliger. Ifølge konkurrenceoplægget skal der udvikles en bydel med grønne områder, mødesteder, regnvandshåndtering, infrastruktur, boligområder og togforbindelser via et kommende trinbræt.

De fire teams afleverer deres forslag den 9. november, hvorefter en dommerkomité bedømmer og udpeger en vinder. Vinderen offentliggøres ved et arrangement inden jul.

Hos Arkitema glæder forretningsområdechef Heidi Hjort Thuesen sig over at få chancen for at skabe en markant og moderne bydel i Nordsjælland.

- Vi mener, at området i kraft af nærheden til landskabet, de beskyttede søer, gamle gårde og højt til himlen, samt den relativ korte afstand til København, vil blive attraktivt for mange. Og vi vil skabe et område, der gør en forskel for de mennesker, der skal færdes der, siger hun.

De fire teams

Team Vandkunsten
Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Sted by og landskab, Dansk Energimanagement & Esbensen samt Norconsult.

Team SLA
SLA i samarbejde med Lendager Arkitekter, Orbicon samt VIA Trafik.

Team Effekt
Effekt Arkitekter i samarbejde med Karres en Brands, Atkins Danmark, Cassøe Frost Borchmann samt Trafikplan.

Team Arkitema
Arkitema Architects i samarbejde med Moe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109